Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/02/2009
Data da última atualização:  05/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BARBOSA, M. A. G.; LARANJEIRA, D.; COELHO, R. S. B.
Afiliação:  MARIA ANGELICA GUIMARAES BARBOSA, CPATSA; Delson Laranjeira, UFRPE; Rildo Sartori Barbosa Coelho, IPA.
Título:  Physiological cost of induced resistance in cotton plants at different nitrogen levels.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 34, n. 4, p. 338-342, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Resiistance induction through the use of chemical inducers often results in physiological costs to the plant.
Palavras-Chave:  Ácido jamônico.
Thesagro:  Algodão; Colletotrichum Gossypii; Fisiologia; Nitrogênio.
Thesaurus Nal:  Cotton.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA40207 - 1UPCAP - PP0067000670
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  16/07/2021
Data da última atualização:  09/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  ROSENTHAL, A.; GUEDES, A. M. M.; SANTOS, K. M. O. dos; DELIZA, R.
Afiliação:  AMAURI ROSENTHAL, CTAA; ANDREA MADALENA MACIEL GUEDES, CTAA; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Healthy food innovation in sustainable Food System 4.0: integration of entrepreneurship, research, and education.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Current Opinion in Food Science, v. 42, p. 215-223, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.cofs.2021.07.002
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Science and technology are highly progressing in different domains towards safe and healthy food products originated from sustainable supply chains. Ohmic sciences combined with novel food processes empowered by digital technologies may contribute to optimized cyber physical ecosystems for food, biofuel or biomaterials production. Multifunctional institutions with multidisciplinary expertise are required for an efficient and optimized ecosystem aiming at achieving a more balanced and effective outcome. Knowledge translation and capacity building are key factors for innovation driven ecosystems by integrating education and training actions. Infrastructure sharing and expertise synergy in national and international cooperation may enhance the potential and competitiveness for innovation for a broader and more equal social and economic global development.
Palavras-Chave:  Consumer driven trends; Healthier products; Knowledge translation; Science and technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15190 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional